team sportfysio- en manuele therapie van Lierop

Team

Marloes van Lierop

Marloes van Lierop

In 2002 studeerde ik af als fysiotherapeut met als scriptie onderwerp ‘overtraining’. Training en het menselijk functioneren fascineerde me al langere tijd. In 2006 ronde ik de opleiding ‘Allround sportfysiotherapie’ te Utrecht af. Na een tweejarige studie over voeding en voedingssupplementen gedaan te hebben (2008) startte ik mijn eigen praktijk. Twee jaar later begon ik met de master opleiding manuele therapie aan de SOMT te Amersfoort waarvoor ik in 2013 afstudeerde. ). In 2018 heb ik de mastercourse tot Advanced Clinical Practicioner, Extended Scope Specialist, behaald op Hogeschool Breederode te Rotterdam.
Naast mijn praktijkwerkzaamheden ben ik bestuurslid voor de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie in de Sportgezondheidszorg (NVFS) en bestuurslid voor de Nederlandse Vereniging voor Extended Scope Specialist (NVES).

Voor mijn studie fysiotherapie deed ik atletiek op nationaal niveau op de middellange afstanden: 1500, 3000 en 5000 meter. In mijn vroegere jeugd deed ik langebaan schaatsen in Eindhoven waarbij ik onder andere met Carien Kleibeuker trainde. De passie voor sporten is er nog steeds! Daarnaast word ik dagelijks geboeid door kennis over bewegen. Als sportfysiotherapeut en manueel therapeut richt ik me voornamelijk op het onderzoeken van individuele passieve en actieve bewegingspatronen van wervelkolom en gewrichten en diens functie in de bewegingsketen.

Marloes van Lierop T 06-26643922

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlvan Lierop, M.M. is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Tessa Caro

Tessa Caro

Sinds 2002 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut en in 2009 heb ik de ESP opleiding sportfysiotherapie afgerond. Met mijn vooropleiding het Cios, ben ik ook vele jaren werkzaam geweest in de sport. Het geven van zwemlessen, tennislessen en werken in sportcentra als sportinstructeur heb ik gedaan zowel in binnen- als buitenland. Allemaal met even veel plezier! Met dat zelfde plezier begeleid ik nu cliënten bij het herstel van hun klachten. Cliënten van verschillende leeftijden, met verschillende klachten zowel individueel als in groepsverband.

Naast mijn werkzaamheden als (sport)fysiotherapeut werk ik als docent aan de Cios opleiding te Arnhem. Hier verzorg ik verschillende lessen in zowel het eerste als derde en vierde leerjaar, met als hoofdvak sportmassage. De opleiding fysiotherapie ben ik gestart in 1998, in hetzelfde studiejaar als Marloes. Na de opleiding zijn we elkaar regelmatig tegen gekomen bij verschillende cursussen en bijscholingen. Sinds het voorjaar van 2015 is er intensiever contact ontstaan daaruit voortvloeiend een fijne samenwerking binnen eenzelfde praktijk. Een samenwerking die professioneel, vooruitstrevend, zorg voor kwaliteit maar bovenal zorg voor cliënten inhoudt.

Tessa Caro T 06-40718117

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlCaro, T. is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Team lid Bjorn van Rees

BjØrn van Rees

Sinds 1999 ben ik werkzaam als Fysiotherapeut in de particuliere praktijk en GGZ.

Ik ben een breed georiënteerd algemeen fysiotherapeut.

Voor Sportfysiotherapie van Lierop verzorg ik fysiotherapie behandelingen waarbij mijn uitgangspunt is het herstel van het 3-dimensionaal bewegen van de wervelkolom alsmede de extremiteiten (armen en benen). Mijn uitgangspunt hierbij zijn de behandeltechnieken van Manuele Therapie Marsman, een zachte mobiliserende methode. Na behandelingen hands-on ben ik vaak te vinden in de trainingszaal om het ‘hernieuwde’ bewegen verder aan te leren en te behouden middels oefentherapie. Behandelingen van rug, heupen, knieën en schouders vallen binnen mijn expertise.

Het motiveren van mensen om binnen hun eigen grenzen zichzelf in diverse opzichten te verbeteren is voor mij een uitdaging. Mijn actieve en motiverende manier van werken komt hierbij goed van pas.

Als fysiotherapeut in de GGZ heb ik goed leren luisteren, hierdoor heb ik mijzelf binnen de eerstelijns fysiotherapie verder ontwikkeld in het helpen van mensen met lichamelijke klachten als onderdeel van diverse psychische klachten. Van stress, depressie en angst tot fobieën. Hierbij maak ik al jaren gebruik van een fantastische zelfhulpmethode: hartcoherentietraining. Deze methode bied ik ook aan binnen de praktijk in Arnhem.

Naast het werk als fysiotherapeut heb ik mij de laatste jaren ook toegelegd op een stukje preventie in de vorm van ontspannings- en sportmassages. Mijn ruime ervaring als fysiotherapeut in het menselijk lichaam vertaal ik, naar de juiste technieken en dosering, voor een weldadige massage ervaring.

Als ik niet aan het werk ben dan beweeg ik mij graag in de natuur. Het is dan ook goed mogelijk mij tegen te komen tijdens het uitvoeren van mijn hobby’s: hardlopen, snowboarden, motorrijden, tennissen en wandelen met 2 honden. Menig Vitesse-supporter zal mij kennen van zowel thuis- als uitwedstrijden van mijn favoriete club.

Bjorn van Rees T 06-81711251

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie Nederland
Rees, B. van is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

 

Team lid Kyrr Vliegen

Kyrr Vliegen

In 2000 ben ik in Heerlen afgestudeerd als fysiotherapeut. Voordat ik naar Arnhem verhuisde ben ik een aantal jaar in die regio werkzaam geweest, onder andere met de voetballers van MVV. Ik ben een musculoskeletaal georiënteerd fysiotherapeut. Dat houdt in dat ik me het liefst bezig houd met mensen die herstellen van orthopedische klachten en spier gerelateerde problematiek. Ik vind het heel belangrijk dat mijn patiënten zich welkom en gehoord voelen. Ik sta open voor iedereen, zeker ook voor de LHBTIQ+-community en mensen die kampen met psychische of problemen in combinatie met een fysieke klacht. Als fysiotherapeut kijk ik graag samen met mijn patiënten naar een oplossing en geef ik inzicht en uitleg over herstelprocessen en wat je hier als patiënt zelf aan kunt bijdragen. Om deze open manier van zorg nog beter te kunnen bieden ben ik bezig met een studie toegepaste psychologie en gezondheidszorg.

Naast mijn werk als fysiotherapeut ben ik zeer actief in de klim- en bergsportwereld. Ik geef klimtrainingen, en -cursussen zowel in de klimhal als buiten op de rots, ik heb jaren klimroutes gebouwd en natuurlijk klim en boulder ik zelf heel graag! Als klimfysio weet ik welke blessures veel voorkomen binnen deze sport. Naast het klimmen heb ik ruime ervaring met lange afstand-zwemmen, wielrennen, hardlopen en dans. Ik denk graag mee hoe jij na herstel van je blessure of operatie je favoriete sport of bezigheid weer kunt oppakken.

If you prefer, I could do your physiotherapeutic treatment in English.

Kyrr Vliegen T 06-38948325

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlVliegen, K. is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Linda Honings-Pasman

Linda Honings-Pasman

Ik ben vaste waarnemer bij Sportfysio- en manuele therapie van Lierop.

In 2003 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut. Na een aantal jaren voornamelijk in de (sport)revalidatie te hebben gewerkt, ben ik in 2009 gestart met de opleiding tot manueel therapeut. Deze heb ik in 2012 afgerond met als afstudeeropdracht ‘manuele therapie bij hielspoor’.

Daarnaast heb ik diverse bijscholingen gedaan op het gebied van hoofdpijn, duizeligheid, schouderklachten en hardloopanalyses.

Als therapeut ben ik altijd nieuwsgierig naar de mens achter de klacht, en naar de oorzaak van de klacht. Graag ga ik samen op zoek naar een zo goed mogelijke behandeling met het beste resultaat. Mijn behandelingen kenmerken zich door een holistische aanpak met ruimte voor samenwerking en een persoonlijke aanpak. 

In mijn zoektocht naar nog betere therapie ben ik in 2018 gestart met de 4-jarige master-opleiding tot osteopaat. 

Het functioneren van het menselijk lichaam is voor mij enorm fascinerend, als osteopaat leer ik nog beter verbanden tussen symptomen en klachten en hoe ik deze kan behandelen. 

In de afgelopen jaren heb ik veel ervaring kunnen opdoen in verschillende praktijken in de regio  en heb me hierbij voornamelijk gespecialiseerd in rug- en nekklachten, hoofdpijn, duizeligheid en hielspoor. Ook heb ik veel hardlopers en triatleten mogen behandelen.

In mijn vrije tijd doe ik aan hardlopen en yoga. Een andere grote passie naast mijn sport en studie is reizen.

Graag tot ziens bij Squash!