fbpx
Slider

Borstpijn

Borstpijn komt niet vaak voor in het bewegingsapparaat, maar kan bijvoorbeeld worden veroorzaakt door het eenzijdig trainen van borstspieren of door een chronisch verhoogd ademhalingspatroon. Ook bij het bestralen van borstkanker komt pijn aan de borstspier nog wel eens voor, door de houding met de arm naar achteren en/of door pijn  in het gebied van de borstspier dat bestraald wordt. Bij pijn op de borst is het uiteraard belangrijk om na te gaan of er andere structuren dan het bewegingsapparaat, zoals bijvoorbeeld de organen in de borst of het hart de klacht kunnen veroorzaken.

Aandoeningen gerelateerd aan borstpijn

Costochondritis  | Gekneusde of gebroken rib Hartgerelateerde klachten Kneuzing Longembolie Pijn aan de buikspieren Sternoclaviculair letsel Syndroom van Tietze 

 

De online fysiotherapie check

Via de online fysiotherapie check kunnen mensen met fysiotherapeutisch gerelateerde klachten gratis hun klachten laten controleren door middel van een interactieve fysiotherapie check. Waar men voorheen het internet af moest zoeken naar websites en fora over verschillende lichamelijke aandoeningen, is het nu mogelijk dit op één website te doen aan de hand van een unieke online fysio-check.

Door de vragen te beantwoorden en de tests uit te voeren, worden de klachten vergeleken met de meest voorkomende aandoeningen binnen de fysiotherapie. De check geeft een indicatie van de aandoening(en) waar men mogelijk mee te maken heeft en biedt de mogelijkheid direct een afspraak te maken bij een fysiotherapeut in de directe omgeving.

Let op: De online fysiotherapie check is geen vervanging voor een bezoek aan de huisarts of fysiotherapeut. Het doel van deze website is mensen inzicht te geven in eigen klachten en gemakkelijk de weg naar een fysiotherapeut in de buurt te laten vinden.
Afspraak maken