fbpx
Slider

Pijn aan de bovenarm

Pijnklachten in de bovenarm kunnen op zichzelf staan, bijvoorbeeld door de aanwezigheid van triggerpoints in de spieren. Meestal echter is bovenarmpijn te herleiden uit een bewegingsfunctiestoornis van de schouder of de nek. De pijn vanuit de schouder of de nek wordt dan als het ware ‘geprojecteerd’ in de bovenarm. Als pijnklachten van de nek of schouder langer bestaan, dan kan het gebied van pijn in de bovenarm zich verder uitspreiden naar de onderarm en de hand. Bij pijnklachten in de bovenarm is het natuurlijk altijd van belang om na te gaan of er geen andere structuren zoals organen of het hart de pijn projecteren in de bovenarm. Het stellen van een juiste diagnose voorafgaand aan de behandeling is ook hier van belang.

Aandoeningen gerelateerd aan pijn aan de bovenarm

Distaal biceps letsel Kneuzing Proximaal biceps letsel | Triceps letsel |

De online fysiotherapie check

Via de online fysiotherapie check kunnen mensen met fysiotherapeutisch gerelateerde klachten gratis hun klachten laten controleren door middel van een interactieve fysiotherapie check. Waar men voorheen het internet af moest zoeken naar websites en fora over verschillende lichamelijke aandoeningen, is het nu mogelijk dit op één website te doen aan de hand van een unieke online fysio-check.

Door de vragen te beantwoorden en de tests uit te voeren, worden de klachten vergeleken met de meest voorkomende aandoeningen binnen de fysiotherapie. De check geeft een indicatie van de aandoening(en) waar men mogelijk mee te maken heeft en biedt de mogelijkheid direct een afspraak te maken bij een fysiotherapeut in de directe omgeving.

Let op: De online fysiotherapie check is geen vervanging voor een bezoek aan de huisarts of fysiotherapeut. Het doel van deze website is mensen inzicht te geven in eigen klachten en gemakkelijk de weg naar een fysiotherapeut in de buurt te laten vinden.
Afspraak maken