fbpx
Slider

Pijn aan de bovenrug

Klachten aan de wervelkolom van de bovenrug komen minder vaak voor dan klachten aan de wervels van de nek of de lage rug. De bovenrug is ook minder beweeglijk dan de nek en de onderrug. Dit komt omdat de ribben aan de wervels van de bovenrug vastzitten. Waarschijnlijk omdat de bovenrug minder beweegt dan de lage rug en de nek, komen er ook minder klachten voor in de gewrichten van de hoge rug.  Pijnklachten van de spieren die over de hoge rug lopen komen wel vaak voor. Door langdurig in een houding te zitten kunnen de spieren van de hoge rug bijvoorbeeld overbelast raken. Ook bij klachten aan de bovenrug is het uiteraard van belang na te gaan of de klachten voortkomen uit het bewegingsapparaat, of van andere structuren zoals organen die zich in de ribbenkast bevinden. Zeker in deze lichaamsregio is een goede diagnose voorafgaand aan de behandeling van belang.

Aandoeningen gerelateerd aan pijn aan de bovenrug

De online fysiotherapie check

Via de online fysiotherapie check kunnen mensen met fysiotherapeutisch gerelateerde klachten gratis hun klachten laten controleren door middel van een interactieve fysiotherapie check. Waar men voorheen het internet af moest zoeken naar websites en fora over verschillende lichamelijke aandoeningen, is het nu mogelijk dit op één website te doen aan de hand van een unieke online fysio-check.

Door de vragen te beantwoorden en de tests uit te voeren, worden de klachten vergeleken met de meest voorkomende aandoeningen binnen de fysiotherapie. De check geeft een indicatie van de aandoening(en) waar men mogelijk mee te maken heeft en biedt de mogelijkheid direct een afspraak te maken bij een fysiotherapeut in de directe omgeving.

Let op: De online fysiotherapie check is geen vervanging voor een bezoek aan de huisarts of fysiotherapeut. Het doel van deze website is mensen inzicht te geven in eigen klachten en gemakkelijk de weg naar een fysiotherapeut in de buurt te laten vinden.