fbpx
Slider

Pijn aan de elleboog

Pijn aan de elleboog komt bijna altijd voort uit de spieren die rondom het gewricht lopen of uit het ellebooggewricht zelf. In een enkel geval kunnen de zenuwen die nabij de elleboog lopen klachten veroorzaken. Een bekende en veelvoorkomende elleboogklacht is de tenniselleboog. Deze klacht betreft een overbelasting van de aanhechting van de onderarm spieren aan het buitenste gedeelte van de elleboog.

Minder bekend en minder vaak voorkomend is de golferselleboog. Dit is een overbelasting van de aanhechting van de spieren die aan de binnenzijde van de onderarm lopen en  aanhechten aan de binnenzijde van het ellebooggewricht. Niet alleen sporters kunnen last hebben van pijn aan de elleboog, elleboogpijn komt ook veel voor bij niet-sporters in dagelijkse bezigheden zoals poetsen, typen en voorwerpen optillen.

Aandoeningen gerelateerd aan de elleboog

De online fysiocheck

Via de online fysiotherapie check kunnen mensen met fysiotherapeutisch gerelateerde klachten gratis hun klachten laten controleren door middel van een interactieve fysiotherapie check. Waar men voorheen het internet af moest zoeken naar websites en fora over verschillende lichamelijke aandoeningen, is het nu mogelijk dit op één website te doen aan de hand van een unieke online fysio-check.

Door de vragen te beantwoorden en de tests uit te voeren, worden de klachten vergeleken met de meest voorkomende aandoeningen binnen de fysiotherapie. De check geeft een indicatie van de aandoening(en) waar men mogelijk mee te maken heeft en biedt de mogelijkheid direct een afspraak te maken bij een fysiotherapeut in de directe omgeving.

Let op: De online fysiotherapie check is geen vervanging voor een bezoek aan de huisarts of fysiotherapeut. Het doel van deze website is mensen inzicht te geven in eigen klachten en gemakkelijk de weg naar een fysiotherapeut in de buurt te laten vinden.