fbpx
Slider

Pijn aan de enkel / Enkelpijn

Bij pijn aan de enkel is vaak het enkelgewricht betrokken of de pezen die aan de buitenzijde van de enkel lopen. De meest voorkomende sportblessure is het acute enkelletsel, ook wel enkeldistorsie genoemd. Bij dit letsel worden spieren en gewrichtsbanden van de enkel opgerekt of ingescheurd. Na herstel van een verzwikte enkel ervaren veel mensen nog klachten van de enkel of krijgen ze een recidief.

Daarom is het altijd van belang om na een eerste enkelverzwikkking goed te herstellen met oefeningen en een brace. Lange tijd werd gedacht dat een enkelbrace de spieren zou verzwakken, maar huidige onderzoeken bewijzen het tegendeel. Zie ook de ‘versterk je enkel app’ voor meer informatie wat te doen na een acuut enkelletsel.

Aandoeningen gerelateerd aan pijn aan de enkel

De online fysiocheck (gratis)

Via de online fysiotherapie check kunnen mensen met fysiotherapeutisch gerelateerde klachten gratis hun klachten laten controleren door middel van een interactieve fysiotherapie check. Waar men voorheen het internet af moest zoeken naar websites en fora over verschillende lichamelijke aandoeningen, is het nu mogelijk dit op één website te doen aan de hand van een unieke online fysio-check.

Door de vragen te beantwoorden en de tests uit te voeren, worden de klachten vergeleken met de meest voorkomende aandoeningen binnen de fysiotherapie. De check geeft een indicatie van de aandoening(en) waar men mogelijk mee te maken heeft en biedt de mogelijkheid direct een afspraak te maken bij een fysiotherapeut in de directe omgeving.

Let op: De online fysiotherapie check is geen vervanging voor een bezoek aan de huisarts of fysiotherapeut. Het doel van deze website is mensen inzicht te geven in eigen klachten en gemakkelijk de weg naar een fysiotherapeut in de buurt te laten vinden.
In samenwerking met Hierhebikpijn.nl