fbpx
Slider

Pijn aan de hand en vingers

Pijnklachten aan hand en vingers kunnen zich ontwikkelen in de loop der tijd door overbelasting in het dagelijks leven, zoals activiteiten in het huishouden en op het werk. Door veroudering van gewrichten kan er artrose ontstaan in de gewrichten van de vingers. Daarnaast zijn er nog aandoeningen waarbij de pezen van de hand niet meer goed glijden in de tunnels. Een veranderende stand van de vingers komt voor bij de aandoening reumatoïde artritis. Acute vingerletsels bijvoorbeeld als gevolg van een balsport kunnen een langdurig herstel kennen. De ruimte in en rondom de vingergewrichten is klein waardoor het strekken en buigen van de vinger vaak lang beperkt blijft. De hand heeft een grote functie in het dagelijks leven. Het is dan ook raadzaam om bij klachten van de hand tijdig een professional in te schakelen.

Aandoeningen gerelateerd aan pijn aan de hand en vingers

Carpaal tunnel syndroom Cubitale tunnel syndroom Hand artrose Klimvinger Kneuzing Lymfoedeem Mallet finger Reumatoïde artritis Skiduim |  Triggerfinger Ziekte van Dupuytren 

De online fysiotherapie check

Via de online fysiotherapie check kunnen mensen met fysiotherapeutisch gerelateerde klachten gratis hun klachten laten controleren door middel van een interactieve fysiotherapie check. Waar men voorheen het internet af moest zoeken naar websites en fora over verschillende lichamelijke aandoeningen, is het nu mogelijk dit op één website te doen aan de hand van een unieke online fysio-check.

Door de vragen te beantwoorden en de tests uit te voeren, worden de klachten vergeleken met de meest voorkomende aandoeningen binnen de fysiotherapie. De check geeft een indicatie van de aandoening(en) waar men mogelijk mee te maken heeft en biedt de mogelijkheid direct een afspraak te maken bij een fysiotherapeut in de directe omgeving.

Let op: De online fysiotherapie check is geen vervanging voor een bezoek aan de huisarts of fysiotherapeut. Het doel van deze website is mensen inzicht te geven in eigen klachten en gemakkelijk de weg naar een fysiotherapeut in de buurt te laten vinden.