fbpx
Slider

Pijn aan de heup

Pijnklachten in de heup bij jongeren en volwassenen komt vaker voor als een sport beoefend wordt waarbij de heup grote bewegingen maakt, zoals bijvoorbeeld yoga. Ook bij sporten waarbij de heup veelvuldig roteert, zoals bij voetbal, kunnen heupklachten zich in de loop der tijd ontwikkelen. Daarnaast kan pijn in de heup ook ontstaan in sporten zoals kickboksen, waarbij de heup relatief veel buigt en stoten opvangt. Het beoefenen van deze sporten wordt gerekend tot een van de ‘externe factoren’ waardoor heupklachten kunnen ontstaan. Naast deze externe factoren zijn het vooral ‘interne factoren’, zoals de individuele vorm van de heup, die heuppijn kunnen veroorzaken.
Naarmate de leeftijd vordert, komen heupklachten steeds meer voor. Heupartrose is een veelvoorkomend probleem vanaf 50 jarige leeftijd en is een aandoening waarbij het kraakbeen van de heup verslechterd is. Hierdoor kan pijn worden ervaren uit bot en het kapsel van de heup.

Aandoeningen gerelateerd aan pijn aan de heup

De online fysiotherapie check

Via de online fysiotherapie check kunnen mensen met fysiotherapeutisch gerelateerde klachten gratis hun klachten laten controleren door middel van een interactieve fysiotherapie check. Waar men voorheen het internet af moest zoeken naar websites en fora over verschillende lichamelijke aandoeningen, is het nu mogelijk dit op één website te doen aan de hand van een unieke online fysio-check.

Door de vragen te beantwoorden en de tests uit te voeren, worden de klachten vergeleken met de meest voorkomende aandoeningen binnen de fysiotherapie. De check geeft een indicatie van de aandoening(en) waar men mogelijk mee te maken heeft en biedt de mogelijkheid direct een afspraak te maken bij een fysiotherapeut in de directe omgeving.

Let op: De online fysiotherapie check is geen vervanging voor een bezoek aan de huisarts of fysiotherapeut. Het doel van deze website is mensen inzicht te geven in eigen klachten en gemakkelijk de weg naar een fysiotherapeut in de buurt te laten vinden.
Afspraak maken