fbpx
Slider

Pijn aan de knie

Acute knieklachten ontstaan na een distorsie van de knie. Hierbij worden niet zelden de binnen of buiten meniscus of de voorste kruisband gescheurd. Daarbij treedt bijna altijd direct zwelling op. Pijnklachten van en rondom de knieschijf komt voor bij jongeren en geeft pijn bij traplopen en zitten met gebogen knieën. Naarmate de leeftijd vordert komt artrose van de knie vaker voor. Deze pijn komt voort uit het verslechteren van het kraakbeen van de knie. Het kapsel van de knie kan hierbij geïrriteerd raken en voor een toename van zwelling en pijn zorgen. Bij nagenoeg alle knieklachten geldt dat het gericht oefenen van de bovenbeenspieren kan bijdragen tot vermindering van klachten.

Aandoeningen gerelateerd aan pijn aan de knie

De online fysiotherapie check

Via de online fysiotherapie check kunnen mensen met fysiotherapeutisch gerelateerde klachten gratis hun klachten laten controleren door middel van een interactieve fysiotherapie check. Waar men voorheen het internet af moest zoeken naar websites en fora over verschillende lichamelijke aandoeningen, is het nu mogelijk dit op één website te doen aan de hand van een unieke online fysio-check.

Door de vragen te beantwoorden en de tests uit te voeren, worden de klachten vergeleken met de meest voorkomende aandoeningen binnen de fysiotherapie. De check geeft een indicatie van de aandoening(en) waar men mogelijk mee te maken heeft en biedt de mogelijkheid direct een afspraak te maken bij een fysiotherapeut in de directe omgeving.

Let op: De online fysiotherapie check is geen vervanging voor een bezoek aan de huisarts of fysiotherapeut. Het doel van deze website is mensen inzicht te geven in eigen klachten en gemakkelijk de weg naar een fysiotherapeut in de buurt te laten vinden.