Post-Olympisch Congres

Congrescommissie Post Olympisch Congres

Om op topniveau te kunnen presteren bereiden de sporters van TeamNL en hun begeleiding zich zo goed mogelijk voor op de Olympische Spelen. Tijdens het ‘Post Olympisch Congres’ wordt door artsen, paramedici, trainers en Olympische sporters een terugblik gedaan op de ervaringen die zij opgedaan hebben tijdens en na de Olympische Spelen.

Het 8e Post Olympische Congres vond op 29 maart 2018 te Papendal plaats. Marloes van Lierop maakte namens de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie in de Sportgezondheidszorg (NVFS) deel uit van de congrescommissie.
In het programma evalueerden experts op medisch gebied en toptrainers de ervaringen van de Olympische Spelen van PyeongChang.

Infectiepreventie, acclimatisatie op hoogte, tijd en koude, voeding, acute letsels en opvang in PyeongChang, Revalidatie van rugblessure, Hoofd/hals letsels, doping, Medial Tibial Stress Syndroom, immobilisatie na enkelbreuk, braces zijn onderwerpen die onder andere aan bod kwamen.

In het najaar van 2020 vindt het 9e Post Olympisch Congres plaats, naar aanleiding van de Olympische Spelen in Tokyo. De congrescommissie is inmiddels gestart met de voorbereidingen. Marloes van Lierop maakt ook voor dit congres weer deel uit van de congrescommissie.

De hoofdorganisatie van het Congres ligt in handen van de Nederlandse Vereniging voor Traumatologie (NVT).

NVT-Sportcongres-2018